• Dato

    Fredag, 8. November

  • Klokkeslett

    20:00

  • Sted

    Kulturhuset Gleng

Hilde Louise Asbjørnsen med band

Hilde Louise Orchestra kommer til Glenghuset.

Hilde Louise Asbjørnsen(f. 03.06.1976) er musiker, låtskriver, tekstforfatter, skuespiller og kabaret-artist. Hun ble født og oppvokst i Sykkylven på Sunnmøre. Kulturskole, Studentteater og en sterk, iboende skapertrang har resultert i en mangslungen karriere på scenen.

Som musiker har hun gitt ut hele 11 kritikerroste album; mest med egne, men også med andres låter, både på engelsk og norsk. Hennes siste utgivelse, Red Lips, Knuckles and Bonesutgitt via tyske Ozella Music, mottok strålende anmeldelser: Blant annet trillet  Dagbladets Øyvind Rønning terningkast 5 og omtalte det som «Elegant, sensuell, smektende og innsmigrende popjazz». Sammen med sitt eminente band leverer Hilde Louise konserter det virkelig gnistrer av.

I 2015, 2016 og 2017 ble Hilde Louises selvskrevne suksess-soloforestilling The Lulu Show – Livet er en dans på renter satt opp på flere teaterscener i Oslo, samt i Grimstad og Stavanger. Forestillingen fikk terningkast 6 av Mona Levin i Aftenposten og Hilde Louise vant Komiprisen som Årets Kvinnelige Scenekomiker. Forestillingen ble oversatt til engelsk og satt opp under den internasjonale teater-festivalen Edinburgh Festival Fringe i 2017, der den ble anmeldt til 5/5 stjerner på BroadwayBaby.com.

Hilde Louise har lang erfaring fra teaterscenen; sist i rollen som Emcee/Konferansieren i musikalen Cabaret på Oslo Nye i 2017 – første gang rollen ble besatt av en kvinne i en norsk oppsetning! Hun har stått på scenen i duoen «Asbjørnsen & Joh.» gjennom 7 kabaret-forestillinger og 1+ års samarbeide med Lene Kongsvik Johansen. Musikal-karrieren omfatter også roller som Roxie Hart i Chicago, Mrs. Adelaide i Guys and Dolls og Ulla i The Producers på Oslo Nye Teater i 2011, som hun vant Komiprisen for samme år. I desember 2017 gjorde Hilde Louise stor suksess med Komikveld på Chat Noir sammen med stjernelaget Espen Beranek Holm, Lene Kongsvik Johansen og Bjarte Hjelmeland. 

Annonsører

Sponsorer